www.vanellen.se

Om sidan:

 

Det här är en sida om mina djur. Man kan läsa fakta om djur och se mina husdjur. Det finns en sida där det står "våra djur" där kan man se mina djur. Man kan se hundarna också! Det finns länkar till andra sidor. Det kan komma fakta om djur när som hälst!

 

Skriv i Gästboken innan du går!

 

Fakta om grön leguan

 

Grön leguan

(Iguana iguana) är en stor ödla som lever i Centralamerika och norra Sydamerika skogar. De blir normalt ungefär 2 meter långa och kan väga upp till 10 kg. Gröna leguaner i Guatemala och södra Mexiko är ofta mer orange till färgen och har horn på nosen.

 

Grön leguan som husdjur

Grön leguan är ett ganska vanligt husdjur. Eftersom dess naturliga miljö är tropiska regn- och galleriskogar krävs det att leguanen som husdjur bor i ett terrarium. I terrariet måste man se till att luftfuktigheten är tillräckligt hög för att efterlikna dess naturliga miljö. De måste även ha tillgång till en värmelampa och speciella lysrör, då de behöver värme och rätt UV-ljus för att smälta maten. Man har tidigare trott att leguaner delvis skall utfodras med animalisk föda, detta har visat sig vara fel, då senare studier visat att leguanen endast äter växter och vissa frukter.  

 

 

 

Bilder och fakta.

 

(Kommer snart)