www.vanellen.se

Om sidan:

 

Det här är en sida om mina djur. Man kan läsa fakta om djur och se mina husdjur. Det finns en sida där det står "våra djur" där kan man se mina djur. Man kan se hundarna också! Det finns länkar till andra sidor. Det kan komma fakta om djur när som hälst!

 

Skriv i Gästboken innan du går!

 

Fakta om majsormar

 

Färger på majsormar

 

Amelanistisk

 

Anerytristisk

 

Blizzard är en blandning av amelanistisk och charecole. Det är alltså en helt vit majsorm, men den kan även ha svag teckning. Ju vitare desto finare exemplar.

 

Bloodred denna variant är selektivt framavlad, man avlar alltså vidare på dom individer som har mest rött i sitt mönster. Bloodred har inga svarta inslag på bukplåtarna. Många tycker att detta är den absolut vackraste varianten. Observera dock att denna färgvariant har åstadkommit mycket inavels problem så eftersträva djur från olika uppfödare med olika blodslinjer.

 

Butter Precis som hos Snowcorn fattas det röda och svarta färgpigmentet. Det är en albino variant, har därför röda ögon. Gulheten har den från Caramel. 

 

Candycane

 

Caramel

 

Charcoal

 

Ghost är i själva verket en hypomelanistisk anerytristisk majsorm, men det låter mycket bättre med Ghost. Ghost har en ljust grå bottenfärg med ljusa gråa sadlar. Ibland kan de skifta i lite rosa och ljusbrunt.

 

hypomelanistisk

 

Lavender påminner en hel del om anerytristisk, men den saknar det gula på sidorna av huvudet. Man hör på namnet att dom också skiftar i lila, en mycket vacker färgvariant.

 

Miami phase

 

Nominat/Vildfärgad är en av de vanligaste färgvarianterna i Sverige, finns en del olika färger och variationer på denna också. Brunaktig, svart/vita schack rutor på magen.

 

Opal

 

Okeetee

 

Outcrossed bloodred

 

Pastell

 

Pewter kommer från Charcoal (anerytristisk b) och Bloodred. Mycket vackra djur, nyanserna varierar och skiftar från ljus silvergrå till mörkare, regnbågsfärgade i vissa ljus. Dom har helvita magar. Helt klart en väldigt intressant morph. Just mönstret påminner om bloodred, detta försvinner mer och mer med tiden, färgen har dom efter charcoal.

 

Snowcorn

 

Silverqueen

 

 

Varför heter ormen "Majsorm"?

 

Förr i tiden trodde man att majsormarna åt upp majset som bönderna hade i sitt förråd. Men det fanns möss och andra gnagare där, och det var de som åt upp majset. Det är därför ormarna kallas majsorm.

 

 

 

 

Bilder och fakta.